torstai 28. marraskuuta 2013

Harrastuksia, harrastuksia, harrstuksia...


                                                    Blogi ylempään kuvaan: Linkki

Joskus tuossa jo kerroinkin, että noita harratuksia minulla riittää...
Käytännössä ne ovat minun elämäni. käyn töissä vain saadakseni rahaa elämiseen ja harrastamiseen. Kyllä minä työstäni tykkään ja haluaisin sen vakipaikan sieltä saada, mutta yhtähyvin voisin tehdä mitä tahansa muuta samalla palkalla. Minulla ei ole intoa opiskella tai muutenkaan edetä urallani. Tietenkin unelma olisi tehdä työkseen sitä mitä harrastaa, mutta vielä en ole missään niin hyvä, eikä mistään niistä saa tarpeeksi palkkaa.

BJJ
Eli Brasilialainen jujutsu on tällähetkellä ehkä se tärkein harrastus. Aloitin bjj:n vasta nyt syksyllä, mutta se on kyllä vienyt mukanaan. Mieheni on tämän lajin super taitaja, joten kotoota tulee tukea ja neuvoja. Treenaan kyseistä lajia noin 3 kertaa viikossa. Tämä laji on siis...miten sen nyt selittäisi...painia kylpytakissa? :D Tarvitaan voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja notkeutta, eli vaativa laji kaikenkaikkiaan.

KB/TB
Eli kickboxing ja thaiboxing. Olen aloittanut potkunyrkkeilyn joskus 3-4 vuotta sitten. Se on kyllä myös vienyt mukanaan. Käyn treeneissä noin 2 kertaa viikossa, vaikkakin viimeisen kuukauden aikana en ole saanut itseäni motivoitua pystyreeneihin laisinkaan, mutta sekin taas koittaa kun kaipuu tässä pikkuhljaa palaa. Miehen kanssa tulee välillä treenattua nyrkkeilyä kaksistaan. Meidän yhteinen harrastus on vähän niinkun se, että mies valmentaa minua :). Lajeina siis yksinkertaisesti nämä ovat nyrkkeilyä ja potkimista. Ero thaikun ja potkiksen välillä on se, että thaikussa saa ottaa kiinni (vastustajan niskasta ja jalasta), sekä potkia polvilla ja lyödä kyynerpäillä.

Ratsastus
Ratsastusta olenkin sitten harrastanut koko ikäni ja nykyisin en enään käy tunneilla vaan saan ratsastella ystävieni aivan ihania hevosia. Vaihtelevasti sään mukaan 0-2 kertaa viikossa ratsastelen. :)

Koirat
Koiran omistajalle tuttua, että jokapäivä on koiran koulutuspäivä ;). Arkitapojen lisäksi harjoitellaan tottelevaisuuskoketa varten. Nuoremman kanssa on treenattu niin laiskasti ettei se ole vielä ihan koekelpoinen, mutta vanhempi on startannut kolme koetta alokasluokassa. Koirani treenaavat myös noutajien metsästyskokeita. Koirat tykkäävät kun saavat tehdä sitä mihin ne on jalostettu. Omaksi huviksi sitten vielä käymme välillä agltyssä ja näyttelyissä.


Jottei ihan laiskotteluksi menisi, niin ohessa käyn tietenkin punttisalilla kahdesti viikossa. Unohtamatta joskus harvoin sitä uintia, lenkkeilyä, mäkijuoksuja, hiihtoa ja mitä nyt ikinä keksiikään.

Onko pikkasen iso lista karsittavana jos joskus raskaudun. Sanoinkin mehelleni, että jos loukkannun niin pistetään minut heti paksuksi :D. Toipuessani vammasta en voi muutenkaan urheilla niin samalla menis se rauskauskin. No eihän se raskaus mikään sairaus ole, että kyllä minä urheilen niin paljon kun vaan jaksan ja kykenen raskaanakin. Tietenkin noi kontaktilajit vähän sovelletusti.

Onkohan muilla jotain lajeja joita joutuu/ joutunut jättämään raskauden vuoks pois ja miten koville se on ottanut?

2 kommenttia:

  1. Onpas sulla monta harrastusta! Itselläni ei ole tällä hetkellä yhtään sellaista säännöllistä, johon pitäisi tiettyyn aikaan viikosta mennä. Mutta ensi syksynä haluan osallistua johonkin ompelupiiriin.

    En tiedä kävitkö lukemassa, mutta minulla loppui juoksuharrastus jo nyt. Sain sen verran ikäviä tuntemuksia masuun, että en uskalla juosta enää. Siinä tulee liikaa tärinää mahaan. Ajattelin lisätä tilalle uintia ja salia nyt ainakin aluksi.

    Lisäksi haluaisin ehkä myöhemmin aloittaa jonkun äitiysharrastuksen, jos löydän kaupungistamme sellaisen. Mutta sitten, kun raskaus on pidemmällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kyllä lukemassa ja tosi ikävää kun se tais olla sellanen laji mistä kovasti tykkäsit. Kyllä olen lukenutkin, että toi juoksu on useammille raskaana oleville vähän huono kun pompotta niin paljon. Itselläni on viimeaikoina juoksu muutenkin jäänyt kokonaan pois koska en koe saavani siitä mitään hyötyä. En tarvitse kamppailulajeihin juoksukuntoa. Kuntoni on niihin lajeihin kutenkin ihan riittävä ja polveni ei oikein tykkää pitkistä lenkeistä. Pikamatkat ovat sitten paljon hyödyllisempiä itselleni. Kävelylenkkejä kyllä harrastan ja raskaana varmaan vieläkin enemmän,

      Jos minulle siunautuu helppo tai edes "normaali" raskaus, voisi ajatella, että kokonaan jää pois ainoastaan toi ratsastus. Siinäkin tuon pompotuksen takia ja ennenkaikkea se tippumisen riski. Muita lajeja ajttelin vielä sovelletusti jatkaa oman voinnin mukaan. Tosin tietenkin varmaan vähennän kontaktilajien määrää ja lisään kuntosalia. Minulla on jo valmiiksi hyvä peruskunto ja tottunut treenaamaan kovalla teholla niin uskon saavani hyvt treenit aikaiseksi myös maha pystyssä. ;) Kuhan nyt edes siihen tilaan ikinä päästään.

      Tsemppiä sinulle, että löytyy joku mieleinen harratus raskausajalle ja lapsen synnyttyäkin. Onko teillä miehen kkanssa jotain yhteisiä harrastuksia?

      Poista